100 BİSİKLETÇİ, MEME KANSERİ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ



Ekim ayı “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” etkinliği kapsamında 100 bisikletçi, Pamukkale Üniversitesi’nden başlayarak Pamukkale’ye kadar pedal çevirdi. Bisikletçiler, bisikletlerine meme kanserinin simgesi olan pembe kurdele bağladı.


Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün organizasyonunda ekim ayı “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” etkinliği kapsamında 100 bisikletçi, Pamukkale Üniversitesi’nden başlayarak Pamukkale’ye kadar pedal çevirdi.

Denizli Halk Sağlığı Müdür Vekili ve İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin “Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı. Pamukkale Gençlik Derneği ve Denizli Bisikletliler Derneği, bir grup Çamlık’tan başlayıp Pamukkale Üniversitesi’nde diğer bisikletlilerle buluştu. 120 bisikletli Halk Sağlığı Müdürlüğü’müzün kanser farkındalık ayına destek verdiler. Halk Sağlığı Müdürlüğü meme kanserine dikkat çekmek için 1 ay boyunca etkinlikler düzenliyor. Pamukkale Gençlik Derneği ve Denizli Bisikletliler Derneği pedal çevirdi. Biz de bu etkinliğe ortak olduk. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ortak projelerde yine birlikte olacağız. Halkı aydınlatmak, kansere dikkat çekmek için, çalışıyoruz. Vatandaşlarımız kanser erken teşhis merkezimiz olan KETEM’e başvurarak ücretsiz kanser taraması yaptırabilirler” dedi.

Kadınları meme taraması için KETEM’e davet eden Denizli Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Abdülaziz Ünal “Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Kurumumuz kansere savaş açmış durumda. Ücretsiz taramasını yapığımız 3 önemli kanser var. Erken dönemde teşhis edilen kanserleri tedavi ederek insanların hayatını kurtarıyoruz. Devleti de yükten kurtarıyoruz. Bunlardan birisi meme kanseri. Kadınlarda en çok görülen kanserlerden biri meme kanseridir. KETEM’de kanser taramalarımız devam ediyor. Erken tanı ile kadınlarımızın hayatını kurtarabiliriz. Vatandaşlarımız aile hekimleri ile görüşerek bu konuda bilgi alabilir. Kadınlarımızı KETEM’e meme kanser taramasına davet ediyorum” diye konuştu.

Kanserin erken teşhisine dikkat çekmek istediklerini belirten Denizli Bisikletliler Derneği yöneticilerinden Burak Güblü “Meme Kanseri etkinlikleri kapsamında Pamukkale Gençlik Derneği işbirliği ile böyle bir etkinlik düzenledik. Öncelikle etkinliğimize katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlık müdürümüzde bize destek oldu. Meme kanserinin tehlikelerinin duyuyoruz. Kanserin erken teşhis edilmesi önemli. Herkesi kanser taraması yaptırmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Pamukkale Gençlik Derneği Başkanı Muzaffer Kubal “Üniversite öğrencileri sosyal aktivitelerde bulunmak istiyorlar. Derneğimiz bu amaçla kuruldu. Daha önce İl Sağlık Müdürlüğü ile bir kanser projesi yapmıştık. Bu etkinliğin devamı niteliğinde bugün de Pamukkale Üniversitesi’nden başlayarak Pamukkale’ye kadar yaklaşık 22 kilometrelik parkurda pedal çevirdik. Amacımız gençlerin sosyal faaliyet ve organizasyonlara katılımın artırmak için güzel bir etkinlik yaptık. Meme kanserinin simgesi olan pembe kurdeleyi bisikletlerimize bağladık. İnsanlar 100 kişilik bisikletlileri görünce ne olduğunu merak ediyorlar. Bize soran herkese anlatıyoruz. Yolda gelirken çocuk yuvasına ve huzurevine uğradık. Orada konuyla ilgili bilgi verdik. Pembe kurdeleleri bazı arkadaşlarımız kollarına bazıları bisikletlerine bağlayarak dikkat çekti ” dedi.

Kaynak: Drt Tv 

0 yorum:

Yorum Gönder